Brands

Kähler

Kähler

Kähler

Kähler er smukke og tidssvarende designprodukter med rødder i en unik fortælling om kunsthåndværk, der tager sin begyndelse allerede i 1839.

I dag er Kähler et af de mest nyskabende, skandinaviske keramikbrand, der er bredt udbredt ikke kun i Danmark, Norge og Sverige, men også i mange lande uden for Skandinavien.

Den første Kähler-vase blev drejet i 1939 på det lille pottemagerværksted i Næstved af den holstenske pottemager Herman J. Kähler. Det er dog først, da sønnen Herman A. Kähler i 1875 overtager værkstedet, at keramikeventyret for alvor begynder, og i 1889 imponerer Kählers keramik på Verdensudstillingen i Paris - samme år som Eiffeltårnet bliver opført.

Det historiske Kähler-værksted er i 1800- og 1900-tallet samlingspunkt for mange af alle tiders største danske kunstnere, såsom Thorvald Bindesbøll, Svend Hammershøi og Kai Nielsen.

I 2008 overtager arkitekten Frantz Longhi rettighederne til den gamle keramikvirksomhed, og herfra starter et moderne eventyr om det innovative designbrand.