Kundecenter

Køkkenudstyr med belægning

Generelt om køkkenudstyr med belægning - typisk pander, gryder eller bageudstyr.

Pander og gryder skal stege ved moderat varme. Skru aldrig helt op for kogepladen, hvis der skal steges, for på blot 2 minutter kan stegepandens belægning ødelægges, hvis den udsættes for høje temperaturer (> 260° C). Brug evt. et par dråber madolie for at fornemme temperaturen, da olie har en ’rygetemperatur’ på lige under 200°C.

Vask altid belagt køkkentøj grundigt i varmt vand tilsat opvaskemiddel. Belægningen skal vaskes helt ren for fedt og madrester, da disse ellers sætter sig i belægningen og med tiden ødelægger slipeffekten.

Det er desværre en udbredt misforståelse, at belagt køkkentøj ikke tåler opvaskemiddel, men der skal altid anvendes opvaskemiddel.

Små ridser fra palet og knive er ikke fejl i belægningen. Disse ridser ødelægger ikke slipevnen, men er med til at fremskynde slitage af panden.

Det anbefales derfor altid kun at bruge redskaber af plast og træ.