Om F&H

Historie

Siden 1945 har F&H opfyldt kundernes ønsker og behov for køkkenudstyr og boligtilbehør, og i dag er F&H ’The Leading brand & trading house of Scandinavia’.

Erfaring kombineret med kompetente og loyale medarbejdere har en stor del af æren. Godt købmandskab, effektivt management og markedskendskab udgør en anden fundamental del.

Erik Vinther og K. E. Larsen, to innovative købmænd, grundlagde i 1945 grossistvirksomheden under navnet Vinter og Larsen. De så, før nogen andre i Danmark, fremtidsmulighederne i at trade i Østen og cementerede derved hurtigt en førende position i branchen.

Virksomhedens ejerskab ændrede sig i 80’erne, det betød navneforandring til Fusager og Høgh, der den dag i dag er stærkt lokalt forankret og sidenhen blev til F&H.

Millenium, årtusindskiftet varslede nye tider og også ny ledelse i F&H. År 2000 blev begyndelsen på en strategisk udviklingsproces med fokus på vækst i Skandinavien, på partnerskaber og mærkevarer – deraf navn og pay off: F&H of Scandinavia, Leading brand & trading house in Scandinavia.

I 2002 slog F&H navnet fast med købet af to ideelle samarbejdspartnere i hhv. Norge og Sverige. Det norske firma, Egil Syversen AS (i dag F&H of Scandinavia AS), og det svenske, Jestrade AB (i dag F&H of Scandinavia AB), blev inkorporeret i koncernen og dannede derved, sammen med hovedkontoret i Danmark, Skandinaviens bredeste distributionsnet – grundlaget for at fastholde og udvikle den førende position i Skandinavien.

F&H-koncernen blev i 2005 en del den norske familieejede koncern Canica as, ejet af Stein Erik Hagen. 2006 blev brugt til konsolidering i branchen og vækst via opkøb af A-L Isenkram en gros A-S i Danmark, Løkken Trading AS i Norge samt det velkendte danske brand, Södahl.

I forsommeren 2009 blev F&H Asia Ltd. etableret for at komme tættere på producenterne samt den hastige udvikling i Kina og derigennem styrke F&H-koncernens konkurrencekraft og bevægelse fra traditionel grossist til brand house.

I foråret 2011 blev det kendte brand inden for designprodukter til hjemmet, Nuance, opkøbt som en yderligere konsolidering i branchen, og i 2014 etablerede F&H eget lager i Kina i tilknytning til F&H Asia Ltd, og det betyder bl.a. mindre transport og mindre belastning af lagerkapaciteten i Viborg.

En omstrukturering i sommeren 2015 hos F&H’s ejer, Canica AS i Norge, rykkede F&H op fra at være datterselskab under Centurie (tidl. Jernia) til at være en selvstændig koncern direkte under Canica AS, der er et af de største privatejede investeringsselskaber i Norge.

Der blev etableret en ’Kitchen Living Dining’ outlet shop i Ringsted Outlet i 2017, og i 2018 etablerede F&H salgsrettighederne på Medusa-Copenhagen og indgik en langvarig licensaftale med Morsø om kitchen, living og dining kategorierne.

1. august 2018 opkøbte F&H det store designbrand Zone Denmark ud fra strategien om egenejede brands, og senere i 2018 kom Villa Collection til.

1. juli 2019 købte F&H brandet Rosti tilbage til Danmark og ejer dermed alle rettigheder til salg og produktion af bl.a. Margrethe-skålen i hele verden, og i august samme år åbnedes ’Kitchen Living Dining’ Concept Store i København.

F&H har i Danmark mere end 24.000 m2 lager i forbindelse med hovedkontoret, og har derudover 9.000 m2 højlager på en anden adresse i Viborg – i alt ca. 41.000 pallepladser. Desuden råder lageret i Kina over mere end 1.000 m2.